Wmo vervoer

De Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) is bedoeld voor burgers die hun eigen vervoer niet (meer) zelfstandig kunnen organiseren. Daar is bijvoorbeeld sprake van als iemand vanwege een handicap, beperking of psychische aandoening niet meer kan reizen met het openbaar vervoer.

Wmo vervoer, waarom en waarheen?

De mogelijkheid tot reizen met een Wmo-pas is in het leven geroepen voor sociaal-recreatieve doeleinden. Zo kun je je Wmo-pas bijvoorbeeld gebruiken om op bezoek te gaan bij familie, vrienden of kennissen. Daarnaast is het, wanneer nodig, ook mogelijk om de Wmo-pas te gebruiken voor bijvoorbeeld een bezoek aan een revalidatiecentrum of het ziekenhuis.

Taxi Nuis verzorgt Wmo vervoer in opdracht van de samenwerkingsorganisatie Publiek Vervoer Groningen/Drenthe en de gemeente Westerkwartier.

  • Online reserveren?

    Wilt u direct een reservering aanvragen? Dat kan ook online. We sturen u na uw aanvraag een bevestiging van uw reservering.

  • Actuele regels en prijzen

    Voor actuele regels en prijzen voor Wmo vervoer verwijzen wij u graag door naar de website van Publiek Vervoer.

  • Automatische incasso Wmo

    Om betaling voor u als reiziger gemakkelijker te maken, bieden wij voor Wmo-vervoer automatische facturering en incasso aan. U ontvang tweemaandelijks een overzicht van de door u gereden ritten.