2 juli 2022

Wagenpark Taxi Nuis uitgebreid met elektrische auto’s en busjes

Taxi Nuis vindt een leefbare toekomst voor iedereen van groot belang. Daarom zijn wij al sinds 2009 bezig met verschillende manieren om ons wagenpark schoner en duurzamer te maken. Met de aankoop van 6 ruime Skoda Enyaq personenauto’s en 4 Mercedes eVito busjes, kunnen we schoon en comfortabel vervoer bieden aan onze klanten. 

Taxi Nuis ging in 2009 voorop in de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen. Deze reis begon met de bus die op Puur Plantaardige Olie (PPO) reed. Vanwege de frituurgeur die hiermee gepaard ging, werd dit ook wel de ‘patatbus’ genoemd. Helaas bleek PPO uiteindelijk niet op grote schaal inzetbaar omdat de filters verstopt raakten door de troebele brandstof en de bus regelmatig met pech langs de weg bleef staan. 

De volgende stap richting schonere brandstoffen werd gezet door een groot aantal groengas busjes in te zetten. In 2020 werd 20 procent van al onze voertuigkilometers gereden op groengas. Met deze brandstof wordt de CO2 uitstoot tot 80% verminderd ten opzichte van een diesel voertuig. Daarnaast bespaart het ook tot 50% op de uitstoot van fijnstof en stikstof, aldus het nieuwsblad transport. 

Met de recente opkomst van elektrische auto’s, zijn er nu ook geschikte voertuigen beschikbaar voor taxi vervoer. In stappen wordt het wagenpark van Taxi Nuis steeds meer geëlektrificeerd. Met de komst van de 6 Skoda Enyaqs en 4 mercedes eVito busjes zullen we het aantal elektrische kilometers in de regio verder uitbreiden in de komende jaren. Hiermee bieden we onze klanten naast comfortabel vervoer, ook graag schoon en duurzaam vervoer!