19 maart 2021

Bauwina Dalstra draagt stuur van Taxi Nuis over aan de volgende generatie

Directeur Bauwina Dalstra van Taxi Nuis geeft het stuur van het bedrijf na 25 jaar uit handen aan haar drie kinderen Age, Johannes en Jakoba. Zij zetten het familiebedrijf voort met Lammert Westerhof als nieuwe directeur. Taxi Nuis is een uniek familiebedrijf met bijna 100 voertuigen waar 130 mensen werkzaam zijn. Bauwina en haar man Sipke hebben samen met de medewerkers een taxibedrijf opgebouwd waar medewerkers en klanten een hoge waardering voor hebben.

Bauwina Dalstra nam het bedrijf in 1996 over van haar ouders dat toen Dalstra Ziekenvervoer heette en beschikte over zeven taxi’s, twee ambulances en een piketauto. Ze is trots op de medewerkers van Taxi Nuis. “Het is bijzonder wat we gezamenlijk hebben neergezet. Nu is het tijd voor de volgende generatie om het bedrijf voort te zetten. Wat in mijn ogen ons familiebedrijf uniek maakt is het gevoel dat we samen met alle medewerkers ervoor zorgen dat we als team goed vervoer leveren, dag in dag uit.” Johannes van der Mei wordt het gezicht naar buiten. “Tevreden klanten door goed en stipt vervoer leveren blijft het belangrijkste.”

De nieuwe directeur Lammert Westerhof is 25 jaar in dienst bij Taxi Nuis, waarvan 15 jaar als bedrijfsleider. “Voor de klanten in de taxi blijft alles hetzelfde,” benadrukt Lammert. “Het team van Taxi Nuis met de vertrouwde gezichten van de chauffeurs blijft. Veel van de medewerkers zijn net als ik al jaren aan het bedrijf verbonden. We zijn blij dat de familie het bedrijf voortzet en dat het niet door een grote partij is overgenomen.”

Toekomstperspectief

Naast een bedrijfsovername heeft Taxi Nuis door corona en het streven naar duurzaamheid te maken met diverse uitdagingen. “Het taxivervoer betekent voor veel mensen de ‘ sociale levensader”, aldus Bauwina. “Veel zorgvervoer betreft ritten naar het ziekenhuis en vervoeren van mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Daarnaast brengen we kinderen naar het speciaal onderwijs en vervoeren we veel klanten met een Wmo pas. Onze dienstverlening is recentelijk uitgebreid met vaccinatie ritten en vervoer van mensen met essentiële beroepen”. Lammert vult aan dat door de coronamaatregelen maar een beperkt aantal mensen per rit mogen worden vervoerd.

Taxi Nuis schaft geen dieselvoertuigen meer aan en bouwt het wagenpark om met elektrische voertuigen. Op het dak van het bedrijf komen zonnepanelen. Achter op de parkeerplaats kunnen straks 24(!) auto’s tegelijk worden opgeladen. De klant kan nog steeds bellen met de vraag naar een taxi. Maar de aanvraag wordt verder digitaal afgehandeld: tijdstip, planning, auto en factuur worden in toenemende mate digitaal verwerkt.

Oud-directeur Bauwina Dalstra blijft betrokken bij het bedrijf en zal in de toekomst ook een belangrijke rol blijven vervullen, met name op maatschappelijk vlak. Voor medewerkers is ze er bij ziekte en voor taxiklanten met vragen in het leerlingenvervoer zal zij het vertrouwde gezicht van Taxi Nuis blijven.